Ylimääräisen kyläkokouksen antia

Hei kyläläiset!

Eilen keskiviikkona 1.6.22 Herrakuntatalolla kokoontui kyläyhdistyksen hallituksen koolle kutsumana ylimääräinen kyläkokous käsittelemään Herrakuntatalon lämmitysjärjestelmän uusimista ja siihen liittyviä laina-asioita.

Nykyinen öljylämmitys on näinä aikoina todella kallista eikä kyläyhdistyksellä ole varaa maksaa öljylaskuja näillä hinnoilla. Jotain siis on asialle tehtävä.

Seppo kertoi aluksi hallituksen saamista urakkatarjouksista sekä kahdesta saamastamme lainatarjouksesta. 
Kyläkokous valtuutti yksimielisesti kyläyhdistyksen hallituksen viemään niin laina- kuin maalämpöasiaa eteenpäin.

Hallituksen ehdotuksen mukaisesti Osuuspankista otetaan maalämpöurakkaa varten lainaa,  johon haetaan avustusta Ykkösakselilta. Avustuksen hakemisella on pienoinen kiire, mutta tarvittavat tiedot ja valtuudet pitäisi hallituksella nyt olla kasassa.

Herrakuntatalo siirtyy siis energiatehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon eli maalämpöön! ☺️
Urakasta ja sen etenemisestä lisätietoa kun aikataulut selviävät.

Lauantaina 11.6.2022 Herrakuntatalolla Avoimet kylät-päivän tapahtumaa; kirpputori ja kahvio avoinna, takakonttikirppis, Herrakuntataloon sekä kyläavustajamme Vesaan tutustumista, taimien vaihtoa Elämänidun järjestämänä ja illalla lämpiää kyläsaunat pitkästä aikaa ja iltaa vietetään karaoken merkeissä☺️ Tervetuloa mukaan!🌼

Nähdään kylällä☀️
-Sanna

2.6.2022

Uuden puheenjohtan kevätterveiset

Hei kyläläiset!
Uusi hallitus on järjestäytynyt ja kokoustanut tulevan kevään ja loppu vuoden tapahtumia. Vihdoinkin pääsemme suunnittelemaan kylälle taas toimintaa, parin vuoden hiljaiselon jälkeen!

Ensimmäisenä avaamme kirpputorin ja kyläkahvilan lauantaina 28.5.22 klo 10-13.00. Kirpputori on avoinna syyskuun loppuun asti joka lauantai, poislukien juhannuspäivän. 🌸

Avoimet kylät päivänä la 11.6.22 Herrakuntatalolla on monenlaista touhua mm. takakonttikirppis ja illalla pitkästä aikaa paljon kyselty karaokeilta sekä kyläsauna. Tästä lisää lähempänä☺️

Kevät tekee tuloaan vauhdilla, muistattehan, että kyläavustajaamme Vesaa voi tilata tekemään kodin pieniä puuhia. Vesa on huolellinen ja hyvä tekijä. Vesan tavoittaa ma-to klo 9-14.00 puh. 050 5203596. Työt sovitaan suoraan hänen kanssaan.

Herrakuntatalon rinteessä on havaittu jo pieniä nuppuja viime syksynä istutetuista kukkasipuleista, kohta saamme nauttia kukkaloistosta🌷

Aurinkoista kevättä kylän jokaiseen tupaan,

Sanna

 

23.4.2022

Puheenjohtajan palsta

25.6.2021

Hyvää juhannusta kaikille

 

 

 

 

 

Tervetuloa vuosikokoukseen

Nyt kaikki mukaan Kyläyhdistyksen vuosikokoukseen päättämään kyläyhdistyksen asioista. Kokous pidetään sunnuntaina 20.6. klo 15.00 alkaen Kylätalolla.

Hallitus

 

 

KEVÄÄN TAPAHTUMAT PERUTTU

      Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui tämän viikon tiistaina käsittelemään kevään toimintaa. Valitettavasti koronatilanne on pahentunut entisestään, kuten jo helmikuun kokouksessa vähän pelättiin. Lyhyehkön käsittelyn jälkeen kokous totesi, että tässä tilanteessa normaalia toimintaa ei voida toistaiseksi järestää.

    Päätös noudattaa valtioneuvoston  ja aluehallintoviraston päätöksiä ja ohjeita kokouksien ja tilaisuuksien järjestämisestä. Varmuutta rajoitusten kestosta ei tällä hetkellä taida olla kellään koko valtakunnassa.  Toivotaan parasta.

   Talvi näyttää jäävän tänäkin vuonna varsin lyhyeksi. Kentän jää ehti jo sulaa ja lumikin hupenee vauhdilla.  Hallitus kiittää kyläläisten puolesta kaikkia latujen ja jääkentän kassa puuhanneita miehiä ja naisia. Kiitos!

4.3.2021

Seppo

 

 

    

 

 

HIIHTÄMÄÄN...!

   Tämä ei ole mikään (Konian)vuorisaarna, mutta nyt on itse kunkin aika suksia hiihtämään. Parempia kelejä ei enää pidä odotella. Ja laduthan ovat loistavassa kunnossa. Parikan Joni on niitä meille kaikille hiihdettäväksi kilometrikaupalla ajellut pitkin Herrakunnan peltoja. Raikuvat aplodit Jonille.

   Luistelemaankin taidetaan monen vuoden vetisten kelien jälkeen päästä pikapuoliin. Näin ainakin sunnuntain iltapäivän luistelukenttää kolaamassa ja jäädyttämässä olleet kylänmiehet vakuuttivat. Seurataan tilannetta.

    Kun aina kannatta vedota myös paremmin asioita tietäviin ja tunteviin, kehottaisin uskomaan ja noudattamaan vastikään Vihdin terveyskeskuksen johtajaksi valittua urheilulääkäri Pippa Laukan neuvoja. Mainiossa TV-ohjelmassa Pitääkö olla huolissaan, Pippa tiesi kertoa, että jo 1800-luvulla tiedetiin seuraava totuus, liikkuminen kannattaa aina ja ellei liikunnalle löydy aikaa kannatta kalenterista varata aikaa sairastamiselle. Jätetään siis Pippa turhaan odottelemaan yhteydenottoa meidän kylältä.

   Ikkunasta, turvallisesti sisätiloista ”tarkkailemalla”, olen havainnut, että naisia näkyy laduilla miehiä enemmän. Siispä tämän saarnan lopuksi kaikille kylän karpaaseille yksin ja erikseen: HIIHTÄMÄÄN. Aamen.

   Mitä tahansa liikuntaa teemmekin, pidetään mielessä koronavihulaisen torjuminen ja riittävä turvaväli.

MUUTA ASIAA

   Kyläyhdistyksen hallitus käsitteli tammikuun kokouksessa tulevaa toimintaa. Kevään toimintalistalla olisi ainakin talvitapahtuman järjestäminen jääkolkkakisoineen ja pilkkikisat. Vuosikokouksenkin pitämistä ajallaan maaliskuun loppuun mennessä joudutaan miettimään tarkasti. Valitettavasti yhä vaikea ja ilmeisesti vielä vaikeammaksi äityvä koronaviruksen aiheuttama tautitilanne ei anna aihetta hurraamiseen.

   Hallitus palaa toimintaa käsitteleviin asioihin maaliskuun alun kokouksessa. Kaikille, jotka eivät vielä ole huomanneet, kylätalon tontille on ilmestynyt kota. Kota on kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Lampsii vain paikalle ja varsinkin näin kylmillä ilmoilla sytyttää tulet grilliin. Siinä sitä on tulen loimussa mukava napostella eväitään paistaa hiilloksella makkaroita. Yksi varoituksen sana kuitenkin kuten aina avotulien kanssa, vahtikaa tulta ja pitäkää se maltillisen kokoisena. Lopuksi muistakaa sammuttaa notski.

8.2.2021

seppo

 

Jaa tämä sivu